Sote de creveti cu orez auriu

de laylalala in Fructe de mare, 23 Mai 2010 | 6565 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru creveti

  • 400 gr creveti decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 120 ml zeama de supa de pui
  • zeama de la 1 lamaie verde
  • 1 lingurita condiment pentru peste
  • un praf de boia iute
  • 1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa
  • 3 linguri patrunjel tocat

Pentru orez

  • 150 gr orez
  • sare, dupa gust
  • 1 lingurita stigme de sofran, maruntite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de creveti cu orez auriu:

Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana se va inmuia.
Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, aprox.3 minute.Se adauga supa, zeama de lamaie si condimentele si se se dau intr-un clocot.Se fierbe totul 1-3 minute pana cand crevetii devin opaci.
Se scot crevetii cu  spumiera si se aranjeaza pe farfurii.Se continua fierberea lichidului din tigaie, se adauga amestecul cu amidon si se da in clocot, amestecand pana cand sosul s-a ingrosat putin.Se adauga patrunjelul tocat si se toarna sosul peste creveti.Crevetii se servesc alataturi de orezul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de creveti cu orez auriu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu creveti si surimi