Un sos rapid, delicios...si deloc complicat, merge perfect pentru o saramura pe cinste :)
Pentru sucul condimentat :http://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-condimentat-36724.html
Ardeii si rosiile le coacem. Ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Rosiile le vom da pe razatoare.
Se incinge uleiul in tigaie se adauga 5 catei de usturoi tocati marunt si se calesc la foc mic o jumatate de minut, adaugam ardeiul, rosiile, si lasam pe foc mic cu capac 3 minute. Punem sucul de rosii, sosul iute si mai lasam pe foc 5 minute. Potrivim gustul de sare, piper( condimente). Inca 5 minute si sosul este gata. Pentru saramura se pregateste pestele pe gratar apoi se pune in sos si se mai tine pe foc mic inca 10- 15 minute sa se intrepatrunda gusturile. Pentru un plus de gust iute se rad cei doi catei de usturoi ramasi pe razatoare si se pun la sfarsit in sos.
Daca doriti o reteta putin mai complicata de saramura va recomand: