Sos pesto clasic

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 10630 vizualizari

 

Serviti alaturi de bucati de carne de pui fripta sau la cuptor, ori peste ...

 

INGREDIENTE

  • 55 gr frunze proaspete de busuioc
  • 55 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 100 ml ulei de masline
  • 55 gr parmezan ras
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto clasic:

  1. Puneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei
  2. Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati parmezanul si asezonati dupa gust cu sare si piper
  3. Ca o alternativa puteti pune busuioc, semintele de pin, usturoiul, ulei de masline intr-un blender mic amestecindu-le pt a obtine o pasta omogena.
  4. Puteti pastra sosul pesto in frigider, intr-un borcan cu capac acoperit cu un strat subtire de ulei maximum o saptamina

Variante: Pentru cei carora nu le place busuiocul. Puteti folosi patrunjel 25 gr si busuioc 25 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto