Sos olandez

de elucubratiiculinare in Clasice, 5 Iun 2014 | 8596 vizualizari

 

Unul din cele mai renumite sosuri din bucătăria franceză, cel mai frecvent folosit la ouăle Benedict.
La prima citire a rețetei m-am speriat rău, toată lumea spune cum se taie, taie și iar taie acest sos.
Sincer este prima dată când îl fac și am fost uimită că nu s-a tăiat :))
Cu un pic de atenție, nu are cum să dea greș!

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă caldă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos olandez:

Avem nevoie de 2 oale - una mai mare și una mai mică. În prima oală - cea mare, adăugăm apă și o punem pe foc. Cealaltă oală - cea mai mică, se pune deasupra celei mari și nu are voie să atingă apa. Indicat ar fi să aibe și pereții groși. În oala mică amestecăm gălbenușurile cu apa călduță. Amestecăm bine cu un tel până începe sosul să se îngroașe. Adăugăm zeama de lămâie.  Se dă oala deoparte de pe foc. Punem la topit untul. După topirea completă se lasă un pic la răcit. Adăugăm untul topit ușor cu o lingură și amestecăm bine cu un tel, după fiecare lingură de unt adăugată. Condimentăm cu sare și piper - de preferat piper cayenne.

Până la servire se ține la cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos olandez