Sos de hrean

de burdulea56 in Sosuri, 5 Ian 2011 | 8495 vizualizari

 

Acest sos cald, se potriveste foarte bine cu carne afumata. Eu l-am preparat pt o friptura la tava din pulpa de porc afumata, insa l-am mancat si cu cremvusti afumati de porc si pasare.

 

INGREDIENTE

  • 30 g faina alba,
  • 50 ml ulei (sau 30 g unt),
  • 1/2 l lapte,
  • 100 ml smantana,
  • zeama de lamaie(eu am folosit zeama de la 1/2 lamaie mare)
  • 2 linguri de hrean razuit(sau 1 radacina hrean),
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de hrean:

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare. Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.

TIPS-URI

1

Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi (Aioli)