Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal

de papabundetot in Pt. carne, 14 Iun 2013 | 3875 vizualizari

 

Pentru ca am gatit pui in acest weekend,ca mancarea sa nu fie fada si fara gust am zis sa fac un sos deosebit pentru puiul gatit,sos inspirat dintr-o reteta de sos a lui Gordon Ramsay pe care am vazut-o chiar sambata seara…doar un anumit element am furat de la el si anume cocos…

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sos:
  • 1 catel usturoi
  • cateva feliute de ghimbir tocate cubulete mici
  • 2 lingurite nuca de cocos (Gordon pusese lapte de cocos)
  • o lingurita sos de rodie
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • curry
  • ienibahar
  • o lingurita unt de arahide
  • sos soia (cat sa ii dea un gust sarat)
  • o lingurita zahar (pentru a echilibra gustul acrisor din sosul de rodii)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal:

Am pus la calit in ulei de trufe (putin ulei) catelul de usturoi,apoi am adaugat si ghimbirul tocat ff marunt,am amestecat si am adaugat nuca de cocos,sosul de rodii,sosul de soia,apa de portocal si am lasat sa dea in clocot apoi am adaugat si restul ingredientelor descrise mai sus.La sfarsit de tot am adaugat zaharul,am amestecat bine si am stins focul.

Sosul l-am servit alaturi de pui si piure de cartofi dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos tzatziki