Somon umplut cu branza ( Finlanda)

de RuxyRux in Somon, 13 Mai 2011 | 8525 vizualizari

 

O reteta cu un gust deosebit din Finlanda si cu un nume...mai lung...yrttjuustolla ta ytetty lohi, care aduce impreuna somonul cu branza si ierburile aromatice. Delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de somon
  • sucul de la o lamaie
  • 6 bucati branza tip emental
  • cateva fire de marar
  • cateva fire de arpagic verde
  • 1 ramurica de cimbrisor verde( am inlocuit cu patrunjel)
  • cimbrisor condiment( pudra)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon umplut cu branza ( Finlanda):

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon.

Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul.

Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot.

Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment, si un fir de marar maruntit.

Inchideti fileurile prin presare usoara si stropiti-le cu zeama de lamaie.

Infasurati-le in pergament( in reteta e prevazuta folia de aluminiu, fiecare foloseste ce doreste) si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute( eu le-am lasat aproape 30).

Serviti-le cu salata, cartofi sau legume dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon umplut cu branza ( Finlanda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SOMON LA GRATAR CU SOS DE ROSII SI CIUPERCI