Somon marinat la grătar

de elucubratiiculinare in Somon, 3 Iul 2012 | 7372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 medalioane de somon,
  • 1 căpățână usturoi,
  • zeama de la 2 lămâi mari,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1-2 crenguțe de rozmarin,
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
  • 200 ml vin alb,
  • sare,
  • piper.
  • Sos:
  • sosul de la marinată,
  • 2 linguri unt,
  • 2-3 linguri iaurt gras.
  • Garnitură:
  • Roșii cherry la grătar,
  • Broccoli călit în unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon marinat la grătar:

Medalioanele de somon se spală bine. Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper. Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt. Se dă la rece pentru minim 30 minute.

Încingem grătarul. Scoatem somonul din marinată și se pune pe grătar. După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peștele sub ea). Se lasă să se frigă încă 2-3 minute. Se scoate pe un platou și se păstrează la cald.

Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata și dăm 2-3 clocote, după care se oprește focul și se lasă un pic la răcit și adăugăm iaurtul. Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie și sos deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon marinat la grătar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]