Sos din iaurt grecesc cu usturoi şi nuci
Clătim somonul pentru a îndepărta solzii. Ştergem carnea cu un prosop de hârtie pentru a absorbi complet apa. Condimentăm somonul cu un amestec de ierburi pregătit chiar de noi(reţeta o găsiţi pe blog,,Condiment universal din ierburi uscate,,.
Aşezăm somonul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Punem lângă peşte ciupercile curăţate, feliate sau din conservă pe care le stropim cu ulei de măsline şi le presărăm cu sare şi cimbu. Atenţie, pe somon nu este necesar să punem ulei de măsline, somonul are suficientă grăsime-omega, veţi constata acest lucru în timpul preparării cărnii. Peste ciuperci punem miez de nucă, cantitatea după preferinţă.
Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute la foc destul de puternic, apoi întoarcem somonul pe partea cealaltă şi amestecăm puţin şi în ciuperci şi nuci.
După încă 5 minute vom scoate ciupercile şi nucile într-un bol iar somonul rămâne singurel în cuptor pentru încă 5 minute.
Servim somonul alături de ciuperci şi nucile coapte.
Aşa cum bănuiţi nu a lipsit nici usturoiul, dar de data aceasta am făcut un sos de iaurt grecesc cu usturoi şi nuci pisate.