Somonul la cuptor este una din mancarurile noastre favorite.
Alaturi de sos de lamaie cu capere e o delicatesa; cand am avut cartofi noi i-am adaugat in tava sau l-am mancat cu cartofi natur.
Si cu una din salatele noastre favorite: salata verde cu iaurt.
Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru, sarea,piperul proaspat macinat si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge cu aceasta pasta somonul.
Cartofii se fierb in coaja , se decojesc si se aseaza in tava cu rosii cherry si cateva fire de rozmarin.
Se presara cu sare, piper si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.
Se da la cuptor 25-30 de minute la 200 de grade pana se rumeneste crusta.
Restul de cartofi i-am prajit in ulei, dar uneori ii mancam simplii natur.
Sos de lamaie cu capere
Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga usturoiul tocat; se lasa putin sa se prajeasca pana ia o culoare aurie.
Se adauga coaja si zeama de lamaie, smantana,se sareaza si se condimenteaza si se amesteca pana se ingroasa putin.Se adauga caperele din conserva.
Se serveste cald alaturi de somon.
Pofta buna!