Somn la cuptor

de La Ancuta in Peste, 19 Dec 2010 | 22879 vizualizari

 

am ajuns sa fac si pestele pe care mi-l propusesem, dar s-a transformat in porc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii sau bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 200 g cascaval
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.

Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.

Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.

Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.

Noi am mancat cu mamaliguta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

21.12.2010, 22:53

Kamy nu fac nicio afacere cu tine

La Ancuta 1

21.12.2010, 22:53

Ela vrei un somn?

Crista_Luca 1

24.12.2010, 09:26

mamaaa dar ce bun e somnul ..... super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar