Socata reteta bunicii
Cu mare rusine marturisesc ca aceasta este prima mea socata .Dupa ce am ,, studiat '' retetele bucatarasilor si am mai intrebat in stanga si in dreapta ,, Tu cum faci socata ? '' am preparat ce urmeaza . Cu multi ani in urma am incercat sa beau ceai de soc si nu m-a incantat , asa ca nici cu socata nu m-am riscat . Dar gustand recent am fost cucerita .
Socata reteta bunicii
Intr-un pet de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit .
Am agitat bine recipientul sa se amestece .
Am lasat amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita .
Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se strecoara si se pune in sticle mai mici la frigider .
Am obtinut o socata usor sifonata datorita boabelor de orez si aromata datorita scortisoarei
1
Boabele de orez ajuta la obtinerea unei socate usor sifonate .
2
Am ales sa dau aroma cu scortisoara pentru ca aceasta este hipoglicemianta si hipotensoare.