Snitele clasice cu piure de cartofi

de MotanLaOale in Porc, 17 Ian 2021 | 2456 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 800g pulpa de porc
  • 3 oua
  • 100g faina
  • 150g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg cartofi
  • 50g unt
  • 50ml lapte
  • 50g smantana
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele clasice cu piure de cartofi:

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii.

Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.

Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.

Intr-o farfurie se pune faina.

In alta farfurie se bat ouale si se pune sare si piper.

Pesmetul se pune in alta farfurie.

Feliile de pulpa se dau prin faina, prin ou si prin pesmet.

Se prajesc intr-o tigaie in ulei incins.

Focul trebuie sa fie potrivit ca sa se patrunda bine.

Se intorc pe ambele partile pana se rumenesc frumos.

Se scot pe servetele absorbante.

Cartofii se curta si se fierb intregi in apa cu sare.

Cand sunt fierti se scurg de apa si se sfarama.

Se adauga untul, laptepe, smantana, sare si se amesteca bine, bine.

Pe o farfurie se pune piure, se presara piper deasupra, se pun 2-3 snitele si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele clasice cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc