Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb

de gaby_duceag in Pui, 12 Apr 2011 | 12827 vizualizari

 

Copiii mei adora reteta de snitel de pui si servesc snitelele atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • faina alba
  • 1/4 lingurita boia ardei
  • 4 catei usturoi
  • 100 gr fulgi porumb
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb:

Mod de preparare snitel de pui:

Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza ca pentru snitele (daca aveti dezosat e si mai bine) Bucatile se bat usor cu ciocanul pentru carne. Se aseaza pe o farfurie, se sareaza, se pipereaza si se presara apoi boia si se ung cu usturoiul pisat. Se lasa jumatate de ora.

Se pregatesc:
-o farfurie cu faina alba, un bol in care am batut timp de 3 minute ouale cu  o lingura de apa si o farfurie cu fulgii de porumb faramati bine. Eu i-am lasat intr-o punga si am batut usor cu ciocanul de carne pana s-au faramat majoritatea (nu faceti pudra :) )

Incingem ulei intr-o tigaie. Luam fiecare bucata, o dam bine prin faina, apoi prin oul batut apoi prin fulgii de porumb. Plonjam bucatile in uleiul incins si rumenim frumos fiecare bucata de snitel de pui pe ambele parti.

Un snitel de pui merge  bine cu piure, orez si salata , ca aperitiv sau cu sosuri.

TIPS-URI

1

puteti pregati snitel de pui si din pulpe dezosate

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui - Becsi Szelet