Snitel de pui cu piure de legume

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 2 Feb 2017 | 11866 vizualizari

 

Mancarea preferata a baietilor mei :) Se face si rapid si ieftin!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui – 500 gr
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • faina
  • pesmet
  • ulei incins pentru prajit
  • Piure de legume:
  • legume fierte: 2 cartofi, 1 morcov, 5 buchetele de broccoli
  • 20 gr unt
  • 100 ml lapte fierbinte
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui cu piure de legume:

Pune la fiert in apa cu putina sare legumele pentru piure: 2 cartofi taiati cubulete, 1 morcov taiat rondele si cand sunt aproape gata pune si cateva buchetele de broccoli. Poti folosi pentru piure ce legume preferi.

Scurge apoi apa, adauga untul, sare dupa gust si paseaza bine legumele. Adauga apoi laptele fierbinte, putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita. Lasa-l deoparte, acoperit cu un capac pana in momentul servirii.

Pregateste apoi carnea pentru snitele: taie pieptul de pui in patru felii si bate-le bine cu un ciocan de snitele intre doua folii de plastic. Astfel, eviti sa se rupa carnea in timp ce o bati.

Pregateste o farfurie cu pesmet, una cu faina si una cu cele doua oua. Bate ouale cu o furculita si condimenteaza cu sare si piper dupa gust, usturoi granulat, boia dulce si oregano.

Trece apoi fiecare snitel prin ou batut, faina, iar ou si la final pesmet.

Incinge bine uleiul intr-o tigaie mai adanca si prajeste snitelele la foc mediu pe ambele parti. Scoate-le pe servetele de hartie sa absoarba excesul de ulei si serveste-le apoi calde impreuna cu piureul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]