Sirop din struguri negri

de Ancutsa in Sirop / Compot, 20 Oct 2017 | 4290 vizualizari

 

Am luat de la ţară struguri negri şi pentru că s-au zdrobit un pic când i-am adus, i-am transformat în sirop. Mie, această aromă, îmi aminteşte de când eram mică şi cumpăram de la piaţă suc de struguri, noi îi ziceam “strugurel”.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg struguri negri
  • 1 l apă
  • 800 g + 100 g zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din struguri negri:

 

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.

Se fierbe aprox 30 de minute,  până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.

Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.

Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: aprox 1h 30min

Porţii: 2 sticle de 1 l

 

Pofta Buna!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/sirop-din-struguri-negri.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din struguri negri" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece