Sirop din flori de salcam

de Tabita _ in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 4718 vizualizari

 

Pentru ca imi place foarte mult salcamul, am vrut sa incerc si eu acest preparat.
Multumesc Cris pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g flori proaspete de salcam
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie (1 lingurita sare de lamaie)
  • 1 plic zahar vanilat (baton de vanilie)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape. 

Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea.

Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi.

Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se fierbe la foc mare cam 20 de minute. Se indeparteaza spuma. Apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.

Siropul se toarna cald in sticle,dupa care se inchid ermetic.

Se se pun intre paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.

Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata, cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]