Sirop de soc

de Adi in Sirop / Compot, 21 Mai 2017 | 25872 vizualizari

 

Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca.
Eu am preparat sirop de soc, iar Merisor socata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de soc
  • 3 l apă
  • 2 kg zahar
  • 5 lamai
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă.

Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de fierbere, apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa racire, coaja de lamaie se inlatura, iar vasul se da la rece pana a doua zi.

A doua zi se scurg florile, se trece lichidul printr-un tifon, se adauga zaharul si se pune la fiert pana incepe sa se lege ca orice sirop consistent.

Pe parcurs, se adauga si zeama de lamaie, dupa gust.

Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate, se infileteaza capacele si se impaturesc in prosoape sau paturi, lasandu-le acolo pana se racesc definitiv, apoi se trec in camara.

Se serveste cu apa minerala sau apa plata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni