Sirop de capsuni

de alilianaa in Sirop / Compot, 3 Iun 2013 | 18615 vizualizari

 

Din motive tehnice (aparatul foto a obosit timp de cateva ore), nu am fotografiat etapele....:(

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 2 l apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi. 

A doua zi lichidul rezultat  se strecoara. La fiecare litru de lichid se pune un kg de zahar. Se pune pe foc si se la lasa la fiert. Din cand in cand se ia spuma. Se adauga pe parcurs zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga.  Incercam pe o farfuriuta si vedem cat este de consistenta. 

Se pune fierbinte in sticle. Se sterilizeaza in cuptorul aragazului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni