Silvoita - magiun de prune

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Aug 2021 | 6276 vizualizari

 

Metoda simpla de la Mihaela.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 60ml otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita - magiun de prune:

Prunele se aleg si se spala.

Se rup in jumatate si se sct samburii.

Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.

Se introduce in cuptor la foc potrivit.

Nu se amesteca deloc.

Se lasa prunele la foc potrivit 3 ore si se opreste focul.

A doua zi se continua la cuptor inca 3 ore.

La final eu am maruntit cu mixerul vertical sa fie pasta.

Se pune in borcane sterilizate fierbinti.

Se pun capacele si se invelesc in paturi pana a doua zi.

Se pun in camara.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca