Silvoita

de mimmi in Conserve, 26 Sep 2010 | 7009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • vin alb dulce
  • zahar 1kg
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita:



Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe cam 5 ore toata compozitia.Pentru a vedea daca este gata,luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos.Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elena1988 1

17.02.2011, 19:24

mimmi la 1 kg de zahar prune cate pui ca nu ai scris

mimmi 1

23.02.2011, 16:58

Elena,eu am pus 1 kg de zahar la toate prunele din cratita (se vede in poza)
Silvoita se face la tara fara zahar,dar prunele nu au fost asa de dulci de aceea am pus zahar.

alinutzika 1

05.08.2011, 23:41

tare buna....cand eram "mai micuta" si facea mama silvoita, luam din borcan iarna intr-un vas, puneam putina apa si zahar si o lasam pe foc pana incepea sa fiarba. Era DELICIOASA!!!! Mai buna decat orice dulceata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune