Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot

de Ksenya in Slow Cooker, 30 Oct 2020 | 2103 vizualizari

 

 
 
Va prezinta reteta vestita -Shurpa. Are origini din Asia centrala. Se gateste in mai multe feluri in aceste tari, insa eu v-o prezint pe cea traditionala a Uzbekistanului.
 
Pregatirea ei necesita mult timp. In restaurantele a acestor  tari se pune la fiert de cu seara ,la focul cel mai mic,fierbe toata noaptea,apoi pe la pranz a doua zi ,pot savura  clientii aceasta supa.
 
In Romania am avut ocazia sa o mananc la Durau la Taverna. Recunosc ca e diferita fata de a mea (normal ,a mea e gatita la slow cooker) dar foarte buna. Daca treceti prin Durau ,dupa un traseu cat de mic chiar  pana la Fantanele sau Duruitoare sau ski ,o portie de shurpa daca treceti pragul tavernei v ava pune pe picioare.
 
Sa trecem la treaba.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru stock
  • 1 kg Carne de berbecut si bucati cu os
  • O ceapa cu tot cu coaja spalata bine si taiate mustatile
  • 1 morcov
  • Pentru supa
  • 1 morcov
  • 1 lingurita de piper boabe zdrobite cu cutitul
  • 2 rosii taiate bucati mici
  • ½ aredei gras verde
  • ½ ardei gras rosul
  • 1-2 ardei iuti
  • O ceapa rosie taiata rondele
  • 5 catei usturoi intregi
  • 5-6 cartofi mari ,taiati bucati cat mai mari
  • 3-4 linguri sos de rosii (pasatta)
  • Frunze de coriandu sau patrunjel (optional)
  • 1-2 foi de dafin
  • Sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot:

 

Carnea se spala in mai multe ape si se pune in vasul aparatului.Se adauga ceapa intreaga cu tot cu coaja si morcovul,se seteaza pe Slow si se lasa 8 ore la fiert.Orice spuma aparuta la inceput va trebui inlaturata.

 Scoatem morcovul si ceapa din stoc si adaugam alt morcov taiat rondele si cartofii cat mai mari .Lasam 10 minute apoi adaugam foile de dafin, rosiile si sosul de rosii.Mai lasam inca 10 -20 minute,spre sfarsit adaugam ardeii taiati fasii  si ardeii iuti. Oprim aparatul de gatit ,Adaugam usturoiul si ceapa la sfarsit ,acoperim si putem pregati masa.

 

Peste 5-10min  se poate servi supa fierbinte cu coriandru sau patrunjel tocat.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa fie mai picanta,atunci rupeti sau crestati un pic ardeiul iute.

2

Adaugati ceapa la urma,sau daca este taiata mai fin puteti sa o adaugati direct in farfurie.

3

Ceapa cu tot cu coaja ii da culoare stocului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L