Shaorma de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 6 Mar 2015 | 10870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). 

Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).

2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.

Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene. 

3.  Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.

După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.

4. Se taie legumele:

- varza fâşii subţiri;

- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.

La final se montează shaorma:

- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;

- se unge cu mujdei;

- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;

- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu ciuperci si struguri