SHAKSHUKA - mancare pregatita in Orientul Mijlociu, servita cu paine prajita! Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Maya, careia ii multumesc! Foarte bun a iesit!!
Curatam, spalam si tocam marunt ceapa uscata si ceapa verde.
Ardeiul il spalam si il taiem fasii.
Spalam rosiile, le decojim si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ardeiul si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna.
Apoi adaugam frunza de dafin, sare, piper, boiaua iute si amestecam.
Adaugam rosiile taiate cubulete, apa si lasam sosul sa scada.
Dupa ce sosul a scazut, spargem ouale in tigaie peste sos, presaram putina sare peste ele, acoperim tigaia cu un capac si lasam pana ouale sunt facute (galbenusul trebuie sa ramane moale!!).
Oprim focul, presaram patrunjel proaspat, apoi servim.
Pofta buna!!
1
Optional se poate adauga la inceput putin chimen.
2
Se mai poate adauga praf de usturoi sau 2-3 catei intregi, care se scot inainte de a pune ouale.