Shakshuka cu rosii si ceapa

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 4349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • putin maghiran uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • putin piper macinat
  • putin cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka cu rosii si ceapa:

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare.

Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa. Se adauga foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, putin oregano uscat si o lingurita de zahar. Se amesteca totul si se lasa sa scada. Se adauga ouale, se presara putina sare peste ele si putin piper macinat. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa ouale sa se coaca la foc mic, dupa preferinta (moi sau tari).

Shakshuka cu rosii si ceapa se serveste cu putin cascaval ras pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka cu rosii si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shakshuka - oua in sos de rosii