Sfecla cu conopida marinate

de mihaelar63 in Muraturi, 15 Dec 2013 | 6891 vizualizari

 

Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • 1 sfecla rosie
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 2 lingurite seminte mustar
  • 2 lingurite stafide
  • 4 buc hrean
  • 4 foi dafin
  • 1l apa
  • 400 ml otet 9%
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla cu conopida marinate:

Conopida se spala si se desface buchetele

Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.

Sfecla se curata si se taie rondele .

Hreanul se curata si se taie betisoare .

Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .

La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .

Apa si otetul  se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.

Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .

Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui  tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .

Infiletati capacele bine spalate si conservele  dumneavoastra sunt  gata !!!

TIPS-URI

1

Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .

2

Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.12.2013, 12:42

Super...

laura_n 1

15.12.2013, 18:07

eu sunt fanul nr. 1

Ina 1

23.12.2013, 09:08

Am pus si eu anul asta, dar la bidon de 20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată