Semilune si Cosulete gustoase

de Adele in Pizza, 23 Mar 2014 | 2961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • faina 1 kg
  • apa 250 ml.
  • drojdie 50 gr.
  • o lingurita de sare (20 gr).
  • 2 linguri de ulei.
  • suc de rosii.
  • 3-4 cartofi.
  • 1 catel de usturoi.
  • cascaval .
  • rozmarin.
  • origano.
  • parmezano ras.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune si Cosulete gustoase:

Pregatim un aluat moale obisnuit in care adaugam cele doua linguri de parmezan ras , pe care il lasam la crescut pentru o ora.Dupa care curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri ,iar fiecare felie o taiem in doua,punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si un catel de usturoi ,lasam sa se incalzeasca  bine ,fara a arde usturoiul si punem cartofii cu jumate de pahar de apa ,adaugam rozmarinul si alte condimente(dupa gust) . Lasam pe foc  pentru 10 -15 minute.Pregatim si sucul de rosii ( intr-o cratita cu 2 linguri de ulei il coacem pentru cateva minute la foc mic ,adaugam si origano).

Pentru ''turtite semiluna '' :  luam jumatate din aluat si intindem o foaie ,formam cercuri pe care le umplem cu suc de rosii si cascaval.Inchidem bine fiecare cerc in doua (sub forma de semiluna)si le punem intr-o tava.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °.

Pentru ''cosulete cu cartofi'' : Din aluatul ramas intindem o foaie subtire ,taiem cercuri cu un pahar(forma) .Pregatim formele , le ungem usor si fixam cate un cerc de aluat incercand sa i dam forma unui cosulet.Umplem cu cartofii care s-au racit si peste fiecare punem cate o lingurita de suc de rosi sau chiar o bucatica de rosie.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune si Cosulete gustoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri a la Ela