Sekerpare

de dentistutza in Prajituri, 21 Noi 2010 | 16680 vizualizari

 

Niste prajiturele turcesti foarte populare, fine si dulci si insiropate...o grozavie!!! Tradus ar insemna " Bucati de zahar".

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana gris
  • 2/3 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • alune de padure/ migdale intregi
  • pentru sirop
  • 1.5 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sekerpare:

Un ou intreg si un albus se bat bine impreuna cu zaharul. Cand s-a format o crema se toarna uleiul amestecand in continuare. Urmeaza grisul si sarea. Cand acestea s-au omogenizat se pune un pic din faina si praful de copt. Odata inglobate adaugam restul de faina si incepem sa framantam coca cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat si nelipicios. Pe o tava de copt acoperita cu folie aluminium se pun bilute de dimensiunea unei nuci, la oarece distanta intre ele.In centrul fiecarei bile infigem o aluna de padure sau o migdala, adanc ca sa nu iasa la copt.   Se ung cu galbenusul care a ramas. Se coc la foc moderat cam 15-20 minute controland sa nu se bronzeze din cale afara.

Siropul:   se fiebe apa cu zaharul si zeama de lamaie cam 5 minute si se lasa la racorit. Regula spune ca pentru o buna insiropare, daca prajiturica este fierbine siropul trebuie sa fie mai rece si invers, cand este siropul clocotit prajiturica trebuie sa fie mai rece!   Lasam sa absoarba siropul pe care il turnam cu o lingura pe fiecare sekerpare, si papam dupa cateva ore,  daca rezistam!

TIPS-URI

1

cand am dat "cana" ca unitate de masura am folosit masura clasica " cup" ca la americani.este mai mica decat cana noastra de ceai. in orice caz deoarece multe retete bune sunt date cu aceste unitati am cumparat setul gradat asa cum se vede in prima foto. l-am vazut si in carrefour!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sekerpare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dentistutza 1

23.11.2010, 17:42

nu e deloc migala...merge foarte repede si sunt frumusele fara prea mult efort.

nadina73 1

25.11.2010, 00:34

seke...................nu conteaza,sant la favo

housy 1

25.11.2010, 23:42

cum arataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post