Scrumbie marinata la borcan

de COSTEO in Peste, 22 Mai 2013 | 31369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scrumbie sarata
  • 2 morcovi
  • 3 cepe (rosie)
  • 300 ml otet
  • 600 ml apa
  • piper boabe
  • foi dafin
  • boabe enibahar(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata la borcan:

Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe de piper, foi dafin, si lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert se lasa la racit.

Scrumbia se portioneaza in bucati subtiri, pentru a se marina mai bine.

Intr-un borcan, se pune un strat de ceapa si morcov (taiate rondele), un strat de scrumbie si repetam procedeul pana la sfarsit, avand ca strat final ceapa si morcovul. Se pune otetul rece peste scrumbie, punem capac si se lasa timp de 3 zile la rece, pentru a se marina.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face salata de scrumbie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi