Savarine cu ananas

de mirela0911 in Prajituri, 18 Ian 2011 | 4613 vizualizari

 

Pt. blat am folosit reteta de la Nadina, cea cu drojdie. Mersi Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 lg de zahar
  • 3 lg ulei
  • Pt. sirop : 
  • sucul de la 2 compoturi de ananas
  • Pt. umplutura:
  • 500 ml smantana dulce
  • 3 lg zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu ananas:

Pt. aluat: se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele ramase si un varf cutit sare. Va rezulta un aluat putin mai gros decat smantana. Se lasa la dospit cel putin 1/2 ora (sa-si dubleze volumul).

Se ung formele de savarina cu unt si se pune 1lg si 1/2 din compozitie si se mai lasa sa creasca putin si in forme. Se da la cuptor la 160 grade pt cca 20-25 minute, pana devin aurii. Se scot din forme si se lasa la racit. Se taie un capacel mic si se insiropeaza foarte bine cu sucul din compotul de ananas. Se lasa pana a doua zi in frigider.

Smantana dulce se bate la mixer cateva minute dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se umplu savarinele cu frisca, se pune capacelul, iar deasupra se orneaza cu un mot de frisca si o bucatica de ananas.

P.S.: Am insiropat doar jumatate din portii cu suc de ananas (ajunge si 1 cutie compot ananas), restul cu sirop din apa, zahar si esenta rom. Peste capacelul savarinelor insiropate cu acest sirop am pus gem de macese (pentru culoare) si un mot de frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Savarine din aluat dospit