Savarine a la " brunetica"

de brunetica in Prajituri, 17 Oct 2011 | 5132 vizualizari

 

Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru savarine :
  • 6 oua  ,
  • 6 linguri cu ulei  ,
  • 1/2 zahar pudra  ,
  • 1/2 faina  ,
  • 1 pliculet praf de copt  ,
  • 2 lingurite de coniac,
  • sare. 
  • Pentru sirop :
  • 400 ml. apa ,
  • 3 lingurite coniac ,
  • 200 g. zahar .
  • Pentru ornat:
  • frisca naturala,
  • dulceata de capsuni sau ciocolata  .
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la " brunetica":

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.

Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.

Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la " brunetica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

brunetica 1

18.10.2011, 15:02

ma bucur mult bucataraselor ca v-am incantat cu savarinele mele, va multumesc la toate pentru complimente catre savarine va trimit cate un pupic la toate si o dulce imbratisare

DIANA B 1

18.10.2011, 15:16

Tot , 1,85 lei savarina ? da' tu n-ai de unde sa stii cat costa in secolul trecut
dai si mie ?

brunetica 1

18.10.2011, 19:03

eu le dau gratis

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu crema Panacris