Savarine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Iul 2010 | 9519 vizualizari

 

by bucataresele vesele

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT
  • 250g faina
  • 15g drojdie
  • 200 ml lapte1 ou
  • 20 g (o lingura)zahar
  • 30ml ulei
  • 5 g sare
  • coaja lamaie
  • PT. SIROP:
  • 280g zahar
  • esenta rom
  • 400ml apa
  • DECOR:
  • 200ml frisca
  • gem de caise,capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.

Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.

Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi