Savarine

de ellytheutzu in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 2692 vizualizari

 

O reteta delicioasa, modificata putin de mine, dar e important ca orice "bucataras" sa isi puna amprenta.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 30 ml ulei
  • drojdie (un cub)

  • PENTRU SIROP
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
  • PENTRU UMPLUT
  • 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Laptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a  dospit, adaugam restul de ingrediente (lapte, faina, ouale, uleiul), si se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale), se lasa la dospit 1 ora. 

Dam drumul la cuptor la 180 °. Formele le ungem cu putin ulei, facem bilute din coca (cam cat un ou), si le punem in forme unde le mai lasam 10 minute la crescut. Apoi le bagam in cuptor , pana se rumenesc. Eu am folosit forme de minichec-uri, asa ca am fost nevoita dupa ce s-au rumenit deasupra sa le scot si sa le sucesc si cu partea de jos, in sus  ca sa se rumeneasca. 

Intre timp punem la fiert, apa, zaharul si esenta de rom pana incepe sa scada siropul si nu mai are o consistenta apoasa. Cat fierbe siropul, batem frisca (eu am mai adaugat 3 linguri de zahar in frisca, cu toate ca avea zahar)si o dam la rece pana umplem savarinele. 

Dupa ce s-au copt savarinele le lasam la racit. Inchidem si focul unde fierbe siropul si il dam la racit.

Cand s-au racit savarinele, le taiem un capac, eu le-am scobit putin inauntru, le dam prin sirop, iar apoi le punem pe un gratar la scurs. 

Preparam dresingul de ciocolata. Intr-o tigaie adaugam laptele, cacaoa si zaharul pana se omogenizea. Le umplem cu frisca, le adaugam capacul iar apoi le ornam putin cu dresingul de ciocolata. Le dam la frigider macar pentru cateva ore, iar apoi le servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

31.03.2015, 13:42

Delicioase!

mirela0911 1

31.03.2015, 13:51

ellytheutzu 1

06.04.2015, 15:20

Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta tatin