Savarine

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 6448 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cu unt,margarina sau ulei

Sirop:

  • 1 pahar cu apa
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri rom

Ornat:

  • frisca
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.

Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin adaugam romul.Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori,si mai lasam cateva minute la cuptor.

Le ornam cu frisca,dulceata sau jeleu de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine