Si cand te gandesti c-as putea trai o viata cu sarmalute-n foi de vita...Asta-i adevarul, nu ma pot ascunde. Acum am si varianta fara carne, pentru vegetarienii din voi. Secretul? Tenta orientala. De ce oriental? Pentru ca astazi, acum, in dulcea mea incapatanare, orientalul face legea !
Impaturiti foile de vita cu compozita facuta (pentru ca veti folosi un aparat slow cooker Crock-Pot nu este nevoie sa fierbeti orezul in prealabil sau sa trageti restul ingredientelor la tigaie);
Puneti putin ulei aromat de masline la baza Crock-Pot-ului dupa care adaugati cateva frunze de vita la baza vasului (este foarte important sa lasati frunzele de vita la desarat cu o seara inainte sau daca nu aveti timp sa le treceti prin 3-4 transe de apa clocotita);
Apoi adaugati foi de dafin,crenguta de cimbru,1 baton de scortisoara,jumatate din razatura de portocala si de lamaie,1 feliuta de ghimbir tocat marunt,dupa care asezati jumatate din sarmalute, iar deasupra presarati sare si piper;
Jumatatea de cantitate de bulion o puneti acum deasupra sarmalutelor dupa care veniti cu un alt strat de foi de vita si repetati procesul, (adica 1 baton de scortisoara,2 foi de dafin,cimbru,1 feliuta de ghimbir,razatura de portocala si de lamaie), deasupra sarmalutelor adaugati bulionul ramas, apoi putin ulei de masline si acoperiti cu apa pana la 3/4 din capacitatea vasului;
Apoi porniti slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital, setati modul de gatire High si timpul de 6 ore iar acesta va face toata treaba;
Puteti servi cu cateva linguri racoritoare de smantana;
Pofta buna !