Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata

de adasev12 in Porc, 25 Dec 2010 | 6233 vizualizari

 

nu stiu in alte parti cum ii zice, dar la mine acasa mama asa ii spune...chisca...e carne de porc afumata cu pasat si codimente, introduse in intestin de porc. se pune de obicei la craciun in sarmale...e f buna...zic eu...iar foile de vita se folosesc in zona sotului meu...asa ii plac lui, asa le-am facut...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc afumata  si tocata, cu putina grasime
  • foi de vita in saramura
  • orez, vreo 3-4 maini
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • bulion
  • sare, piper, cimbru, marar

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata:

se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun putin  la calit...

se adauga carnea si orezul, putin bulion , cimbru , sare si piper si se amesteca bine pe foc mic

. se lasa la racit. se spala bine foile de surplusul de sare si se formeaza sarmalute mici, care se asaza in strat intr-o oala in care s-a pus pe fund cateva foi de vita, cimbru si marar.

peste primul strat de sarmale se pune chisca, apoi se completeaza cu restul de sarmale.

deasupra se mai pun cateva foi de vita , se pune bulion si apa cat sa fiarba bine sarmalutele si se pun la foc mic, f mic...se fierb vreo 3-4 ore asa mocnit...eu le-am fiert pe aragaz, dar in cuptor sunt si mai bune.

se servesc la masa de preferat cu smantana.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

26.12.2010, 23:48

Ce arome!Mmmmmmmmm
Si in tarile arabe sunt foarte populare sarmalutele in foi de vita; am invatat de la localnice faptul ca foile de vita cele mai bune sunt cele de la strugurii negrii, deoarece sunt mai acrisoare si mai fragede.

kamy 1

27.12.2010, 18:23

nu am mai mancat de mult in foi de vita as manca vreo ...10 5f

adasev12 1

12.01.2011, 15:48

mihaela, asta nu stiam...eu le fac asa ca la sotul meu in moldova asa se fac in mare parte...si imi si place ca ies mititele si se infasor usor...mersi d efurci , te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la tava