Sarmalute in dovleac

de madi_marin in Porc, 10 Oct 2010 | 10182 vizualizari

 

Sunt preferatele mele.....si pentru ca e reteta mea cu nr. 200....m-am gandit ca e potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 kg varza murata buna de foi
  • 2 cepe mari
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate
  • orez
  • 1 dovleac placintar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in dovleac:

Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de varza.

Se aleg foi care se taie la marimea dorita si se trec printr+un jet de apa rece. se scurg bine, apoi se impaturesc sarmale.

Se pun intr+un vas pentru cuptor cu apa, cimbru si marar, apoi se da vasul la cuptor. Cand sunt fierte pe jumatate se adauga pasta de tomate. Se lasa sa scada bine si sa se fiarba complet.

Dovleacului i se taie capacul si se scobeste de miez si seminte. Se umple cu sarmalutele gata preparate si se da la cuptor pus pe o folie de aluminiu direct pe plita. Se lasa la foc potrivit pana se coace. Se aduce la masa pus pe un platou si cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Adinacarla 1

16.10.2010, 18:13

gustoase

Sylvia 1

17.10.2010, 18:32

Vai ce bine arata superb felicitari. Vai ce faza cu concursul sa ma uit daca nu m-am inscris si eu cumva

madi_marin 1

17.10.2010, 18:37

Sylvia...multumesc.... da...nasol cu concursul...dar nu e ceva nou....din pacate...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita afumata "de la borcan"