Sarmalutele de post, dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmalute, le ador.
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.
Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.
Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.
Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.
Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic. Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.