Sarmale oltenesti

de sasha in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2013 | 9533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g jumari
  • 2 verze murate
  • 3 cepe
  • 100g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite cimbru
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 L zeama de varza murata
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale oltenesti:

Se spala carnea si se taie cuburi mici. Jumarile se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa si se toaca.

Se caleste ceapa cu carnea si orezul. Se lasa la racit. Intre timp tocam patrunjelul. Cand s-a racit se adauga, cimbrul, patrunjelul, jumarile, sare, piper, se amesteca bine. Se ia varza, se spala si se alege frunza cu frunza, se umplu cu compozitie si se  impacheteaza sarmalele mari.

Se toaca varza ramasa si se pune pe fundul unei oale, asezam sarmalele, cu slanina si foi de dafin. Se toaca rosiile din bulion si se pun peste sarmale si zeama de varza murata. Se lasa la fiert 2 h la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale oltenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne