Sarmale moldovenesti

de Patty in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2016 | 4437 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 3 linguri de bulion de roşii
  • 1 legatură de mărar
  • 1,5 kg de varză murata
  • suc de rosii
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 200 gr costita afumata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa.

Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de apa rece si 1 lingura de bulion.

Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu.

Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un castron se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, piper macinat,mararul tocat marunt si sare dupa gust.Se amesteca bine.

Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti 2-3 frunze intregi de varza. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor suc de rosii si cateva bucati de afumatura. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati suc de rosii si cimbrul uscat. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele.

Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mic.

Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc