Sarmale "Inedit"

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza medie
  • 200 g soia cuburi Inedit
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale "Inedit":

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.

Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.

Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor frunzele. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratita mai mica punem apa la fiert cu un praf de sare iar cand apa incepe sa clocoteasca, punem bucatile de soia.

Cand acestea s-au umflat le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin apoi le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat carne.

Ciupercile se pun la scurs, apoi se toaca marunt. Cepele curatate le tocam marunt. Morcovii ii curatam si ilidam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam apoi ceapa tocata, morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat marunt.

La final adaugam pasta de rosii, apa, sare si piper dupa gust.

Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia legumele calite, orezul, ciupercile, soia, putin patrunjel uscat si omogenizam.

Indepartam cotoarele frunzelor si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza cate o lingura de compozitie, apoi rulam strans.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele punem frunze de varza.

Asezam apoi sarmalele. Deasupra punem tot frunze de varza, apoi punem apa cat sa se acopere si le punem la fiert la foc mic.

Cand sunt gata le dam la o parte si le leasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pleurotus