Sarmale in oala de lut

de DanaModog in Porc, 19 Dec 2014 | 8533 vizualizari

 

Eu fac sarmale mai mult cand vin ai mei la mine. Parintilor mei le plac foarte mult sarmalele si mai ales daca sunt cu varza acra si mai au si smantana pe langa. Sarmalele acestea cu costita le-am facut in vara si a fost prima data cand le-am facut in oala de lut si nu va soun ce emotii am avut ca nu cumva sa se sparga oala sau sa raman cu manierele in mana si sa culeg sarmalele de pe jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza acra (2 kg)
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcove
  • 2 cepe
  • 300 g costite afumate
  • 3 sorici
  • Ulei
  • Apa
  • 200 ml bulion
  • Cimbru
  • Marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in oala de lut:

Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper.

Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o frunza mare de varza. Facem sarmalutele si le aranjam in oala de lut impreuna cu costita si soricii. Punem apa si le dam o ora la cuptor cam 60 de minute, dupa adaugam bulionul si le mai lasam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)