Sarmale in foi de varza dulce

de izulika in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2011 | 14067 vizualizari

 

ies 60 de sarmalute :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc vita)
  • 4 cepe de marime potrivita
  • 4-5 linguri orez
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri malai
  • 500 g varza murata tocata
  • 1 varza mare sau 2 mai mici
  • 1 ou
  • cimbru
  • piper
  • delicat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Mai intai de toate se curata varza de primele foi si i se scoate cotorul scobind cu ajutorul unui cutit.Intr-o oala se pune apa la fiert cu 2 lingurite sare iar cand da in clocot se pune varza, frunzele se scot pe masura ce se oparesc atentie insa cat timp le lasati sa nu se opareasca prea tare, se repeta procedeul pana terminam toata varza de oparit. Odata oparite frunzelor de varza li se indeparteaza nervura.

Carnea se pune intr-un bol mai mare si se adauga condimentele (cimbru,piper,sare,delicat) malaiul si oul. Cele 4 cepe se curata si se toaca marunt, intr-o tigaie se pune la incins putin ulei dupa care se adauga ceapa si se lasa la prajit pana devine sticloasa,apoi adaugam pasta de tomate si orezul spalat si scurs de apa si mai lasam la calit inca cateva minute apoi dam de pe foc.Dupa ce s-a racit amestecul cu ceapa se pune peste carne si se framanta bine, lasam deoparte cateva minute si ne apucam de infasurat sarmalele.

Dupa ce am terminat de infasurat sarmalele le aranjam in oala pentru fierbere.Pe fundul oalei se aseaza varza tocata,iar pentru deasupra se amesteca varza tocata cu cimbru si pasta de tomate, se adauga apa fierbinte si se da la foc incet pana cand carnea si orezul s-au fiert le putem acri cu sare de lamaie dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet si muschiulet de porc umplut