Sarmale in dovleac

de ralu_ca in Porc, 25 Dec 2013 | 4486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc mari varza acra
  • 3 linguri cimbru
  • 3-4 cepe
  • piper
  • putina sare
  • bulion ( 1 l )
  • carne tocata porc 1,5 kg
  • 2 pahare orez
  • 1 lingura untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in dovleac:

Intr-un vas se amesteca carnea cu orezul spalat, ceapa tocata fin, piper, 1 pahar bulion, putin cimbru si sare. Varza am facut-o foi si am si tocat. Intr-o oala am pus putina untura si primul strat de varza tocata, putin cimbru, apoi am asezat sarmalele infasurate, lasand loc in mijloc, iar varza tocata, am presarat cimbru si bulion si tot asa pana se termina carnea, iar la final sa ie varza tocata, cimbru, bulion si 2-3 pahare apa. Se pun la fiert.

Intre timp am pregatit un dovleac, taiat cam pe jumatate si l-am introdus pentru 20 minute la cuptor la foc moderat. Cand sarmalele sunt aproape fierte, am inceput sa le asez in dovleac ( dupa ce l-am scos de la cuptor ) varza tocata, sarmale si varza tocata. Am asezat dovleacul intr-o tava si l-am reintrodus la cuptor. L-am mai lasat aproximativ 1 ora sa fiarba in dovleac ( la inceput cam 15 minute i-am pus si capacul de la dovleac ) apoi le-am lasat sa se rumeneasca.

Au iesit un deliciu de sarmale.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman