Sarmale de post cu soia

de alilianaa in Mancaruri de post, 26 Mar 2013 | 17117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza de la doua verze
  • 4 cepe
  • o jumatate de morcov
  • 300 ml suc de rosii
  • marar verde de la congelator
  • sare, piper, dupa gust
  • orez pret de 150 g
  • un cartof
  • boia de ardei dulce
  • 30 ml ulei
  • 300 ml apa.
  • soia -50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu soia:

Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile  de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase.

Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa fierbinte. Am pus-o la scurs si am stors-o bine. 

Intr-o tigaie am pus 30 ml ulei, unde, dupa ce s-a incins, am adaugat ceapa, morcovul, cartoful, sare, piper, boia si le-am lasat sa se ,, combine " :)) bine.  Cand au fost pregatite pe jumatate am adaugat orezul. Am amestecat. Am adaugat o ceasca de apa ca toate sa fiarba impreuna. Am tras tigaia dupa aragaz. Cand soia a fost gata am adaugat-o peste compozitia de mai sus. 

Din aceasta am realizat sarmalutele. Am luat cu o spatula si am pus pe fiecare foaie de varza. 

Varza ramasa (miezurile) le-am tocat marunt si am realizat baza pe care am asezat sarmalele in oala. Am purces la acest lucru. Pe fundul cratitei am pus varza tocata, marar verde, piper si am pus sarmalele pe randuri. Ei am avut pret de doua randuri.

Le-am acoperit cu varza tocata si suc de rosii. Am pus apa si le-am pus la foc. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu soia" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ın foi de vita