Sarmale de post

de MIUTA in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 8756 vizualizari

 

Am facut multe sarmale asa ca sunteti invitati la masa!Sunt asa de bune ca pot fi mancate si in zilele cand nu postim.
Voi sunteti vinovati ca am facut sarmale deoarece saptamana asta am vazut atatea sarmale de post facute de voi de am inceput sa le visez.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapa
  • 300 g morcov
  • 500 g ciuperci
  • 100 g soia
  • 5 linguri pasta de ardei
  • un borcan 420 g zacusca de ciuperci
  • 1 litru bulion
  • 100 g orez
  • ulei
  • sare,piper,cimbru
  • 2 bucati varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Varza se desface in foi si se tine in apa rece pana a doua zi.

Se caleste in ulei ceapa pana devine sticloasa.Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.Se lasa la foc potrivit cateva minute apoi se pun ciupercile taiate marunt.

Soia se opareste cu apa fierbinte.Orezul se spala de cateva ori.

Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga pasta de ardei,soia stoarsa de apa,orezul si zacusca de ciuperci.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.

Se impacheteaza sarmalele si se aseaza intr-o cratita pe un pat de varza.Se pune peste sarmale un litru bulion,se complecteaza cu apa pana se acopera sarmalele iar deasupra lor se pune varza tocata.La final se pune peste sarmale o canita de ulei,se acopera cratita si se da la cuptor.

Se lasa la fiert aproape doua ore la foc potrivit spre mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]