Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 22 Apr 2012 | 4766 vizualizari

 

Nu am avut varză murată şi am făcut sarmale din varză proaspătă; am congelat-o, am scos-o a 2-a zi, am pregătit foile de varză şi le-am ţinut câteva ore în borş de putină şi sare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze proaspete (potrivite);
  • 2 L borş de putină;
  • 1600 g pulpă de porc;
  • 150 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 2 ouă - opţional;
  • cimbru;
  • 1 legătură de mărar;
  • piper boabe şi măcinat;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lg bulion;
  • 3-4 lg suc de roşii;
  • sare.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut):

Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele.

Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie.

Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei.

Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii, condimentele.

După ce se răceşte compoziţia, se adaugă cele 2 ouă.

Se pregăteşte varza, se formează sarmalele şi se aşează în vas (pe un strat de varză tocată şi câteva crenguţe de cimbru).

Între rânduri se pune câte o lingură de bulion, 

Deasupra se pun câteva foi de dafin şi boabe de piper.

Se acoperă cu apă călduţă şi se pun în cuptor timp de câteva ore, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu pilaf de orez