Sarmale ardelenesti cu varza dulce

de mimmi in Porc, 11 Aug 2010 | 28640 vizualizari

 

Este o reteta traditionala,foarte gustoasa si nelipsita in zilele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza
  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 400 g orez
  • 6 cepe
  • sare,piper,boia
  • bulion(suc de rosii)
  • cimbru,marar
  • costita afumata (ciolan)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ardelenesti cu varza dulce:

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la foc.Spalam varza,o curatam daca are imperfectiuni,scoatem cotorul si cand apa a dat in clocot punem varza si o lasam la fiert pana se inmoaie frunzele.Scoatem cate o frunza doua.Taiem frunza in doua sau in 4 sa nu fie prea mari.Punem o lingura sau doua de amestecam si impaturam sarmala.Pe fundul unei oale se pune cimbru,marar si se acopera cu o frunza de varza.Costita se taie bucati si se pun in oala printre sarmale.Restul de varza ce ramane se taie felii si se pune deasupra.Se toarna o sticla de bulion.In cratita unde s-a pregatit compozitia,se incalzeste apa,se sareaza si se pune peste sarmale.Se pun la fiert cca 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

TIPS-URI

1

In apa unde se fierbe varza nu se pune sare deoarece se inmoaie prea tare frunzele.

2

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ardelenesti cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

12.08.2010, 13:10

Vai ce bine arata, toate furculitele si de la mine, cred ca in we asta fac si eu sarmalute

Corinuta 1

12.08.2010, 13:13

Bune, buneeeeeeee!

mimmi 1

25.08.2010, 18:56

Chiar ca sunt bune fetelor!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane