Sarmale

de nadea68 in Porc, 29 Dec 2013 | 3246 vizualizari

 

...si a venit si randul sarmalelor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc+vita
  • frunze de varza murata
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte.

Preparam umplutura

Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute.

Intr-un castron punem carnea,ceapa cu orezul,sare,piper si marar.

Amestecam bine.Luam cate o frunza de varza si invartim sarmale.Se pune o lingura de carne pe o margine de frunza si se invarte strans dupa care se baga inauntru capetele sa nu iasa carnea afara.

Asezam sarmalele intr-o oala in care mai intai am pus varza taiata marunt.

Dupa ce am asezat toate sarmalele,mai punem si deasupra varza taiata marunt.

Deoparte fierbem apa cu un pic de sos de rosii si varsam peste sarmale atat cat sa le acopere.

Lasam la fiert 30-40 minute pana e gata orezul.

Servim cu smantana.

TIPS-URI

1

ultimele minute oala cu sarmale o putem baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti