Sarmale

de MonaMimi in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2012 | 5521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata
  • 3 cepe
  • 1 cana mica orez
  • boia
  • piper
  • condiment
  • putina slanina afumata
  • 2 capatani varza murata
  • marar
  • 4 linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Tocam ceapa si cateva feliute de slanina afumata marunt,1 ceapa o punem peste carnea tocata ,slanina o prajim putin,apoi punem ulei si restul de ceapa si lasam la calit.Cand s-au calit putin adaugam orezul,boia,piper si lasam 2 minute pe foc amestecand continuu.Luam amestecul si il punem peste carnea tocata,condimentam, amestecam bine si invelim carnea(aprox.1 lingura la o foaie de varza, daca varza nu-i prea mare)in foi de varza murata.Intr-o cratita punem varza murata tocata marunt,marar si 1-2 linguri de bulion.Asezam sarmalele  mai punem 2 linguri de bulion si adaugam apa clocotita, asezam peste sarmale foi de varza si punem la fiert.

Cand au fiert servim cu smantana.

pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de dragavei